Rate this blog

Претражи овај блог

Poučne priče

 
Otvori u novom prozoru

Priče o životu

 
Otvori u novom prozoru

понедељак, 13. јун 2011.

Priče o životu 32

DEČAK I PAS


U izlogu prodavnice kućnih ljubimaca pojavio se natpis “PRODAJU SE ŠTENCI”. Neki je dečak pročitavši natpis odlučio ući u prodavnicu da se raspita. “Koliko koštaju štenci?”, pitao je vlasnika prodavnice.


“Između 30 i 40 dolara”, odgovori trgovac. Dečak zavuče ruku u svoj džep i izvuče nešto sitnog novca.


“Ja imam samo 2.37! Mogu li ipak da ih pogledam?”. Trgovac se nasmeši i zazviždi, a iz kućice u dvorištu došeta ponosna kujica sa svojih pet mekanih loptica. Jedno je štene vidljivo zaostajalo za drugima. Mali se dečak odmah sagne i nežno podigne hromo štene.

“Šta nije u redu s ovim psićem?” Trgovac mu objasni da se štene okotilo s jednom kraćom šapom i da će zato uvek hramati. Dečak je uskliknuo:


“To je štene koje bih voleo kupiti!”. Trgovac reče:

“Ovo štene ne moraš kupovati, ako ga zaista želiš, ja ću ti ga pokloniti!” 


Na to se dečak rastužio:

“Ne želim da mi ga poklonite. Ovo štene je jednako vredno kao i ostali. Želim ga kupiti po punoj ceni. Sada ću vam dati 2.37 i po 50 centi svaki mesec sve dok ga ne otkupim!” 

Na iznenađenje trgovca, dečak povuče nogavicu svojih pantalona i pokaže svoju iskrivljenu, invalidnu nogu koju je podupirala metalna šipka. Tada tiho uzvrati:

“Ni ja nikada neću moći trčati, ni skakati. Ovom štenetu treba neko ko će ga razumeti. Neko ko će o njemu brinuti i voleti ga baš takvog kakav jeste.”

Nikada ne procenjujte nekoga  po onome šta ne može uraditi, već po onome šta može.

Нема коментара:

Постави коментар

Prokomentarišite post.

Популарни постови

Posebni trenuci

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

komentari

Get Recent Comments Widget